joi, 5 iunie 2014


De ani buni Rusia isi retrage capitalul de pe pietele externe si se inarmeaza masiv la toate capitolele. In acest timp SUA ignora toate semnele sau pur si simplu se face ca nu le vede. Cand o tara ca Federatia Rusa isi aduce inapoi toti banii de pe piata externa si ii investeste in inzestrarea si intarirea armatei nu poti sa nu prevezi ca se planuieste "ceva".

La acest moment Rusia isi reevalueaza si consolideaza aliantele, atat cele politice cat si cele economice in timp ce analisti militari si strategi de talie mondiala fac tot felul de simulari legate de posibile strategii de atac si de aparare in cazul unei conflagratii mondiale.

Daca privim inapoi in istorie se observa niste tipare care sunt ciclice si par chiar  in anumite cazuri trase la indigo cu situatia economica si politica actuala. 

Neoficial a reinceput cursa inarmarilor. Se scot armele de la "naftalina", se carpesc cele deteriorate, se reinnoiesc cele care nu se mai pot carpi sau se cumpara alte tehnologii de ultima generatie.

Paralel se duce un razboi informational, propaganda fiind avangarda care este de multe ori mai eficienta decat armele conventionale. Privit la rece, este ca un joc de sah vicios, jucat la scara mondiala, in care fiecare parte muta pioni sau alte piese de sah pe globul pamantesc.

Omenirea a ajuns la apogeul capacitatii distructive si orice greseala poate duce la o anihilare totala. Dar oare s-a sfarsit vreodata macar razboiul rece sau el a continuat tacut si nestiut de nimeni, ca o boala grava de care afli abia cand te duci la doctor si afli ca esti pe moarte?




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii